İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

2 Mayıs 2014 Cuma

Ant-055 KÖPRÜLÜ KANYON RÜYA PARKURU

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Foto galeri

Doğal Doğa güzellikleri ile bezenmiş Köprülü Kanyon bölgesinde rüya gibi bir parkur daha yapmak üzere düşüyoruz yollara. Parkur başlangıcından başlayarak parkur sonuna kadar her anı ile farklı manzara ve doğal güzellikleri barındırmaktadır. Yaşattığı duygular ve sunduğu manzaralarla rüya gibi bir tur sunmaktadır. Köprülü Kanyon Bölgesi Antalya'ya yaklaşık olarak 90 km mesafede bulunmaktadır. Günübirlik tur planı yaptığımız için bölgeye araçla ulaşarak Beşkonak bölgesinden parkura başlıyoruz. Köprülü Kanyon bölgesi doğa sporları açısından oldukça zengin ve elverişlidir. Bilinen ve sıklıkla yapılan sporlar arasında başlıca Bisiklet, Rafting ve Treking bulunmaktadır. Bu konuda araştırma yapılırsa çok sayıda bilgiye ulaşılabilecektir.

Beşkonak'tan Selge istikametine sapıyoruz ve 11 km aralıksız sürecek olan asfalt yolu tırmanmaya başlıyoruz. Biraz yükselmeye başladığımızda arkamızda Köprüçay manzarası, Karşımızda Bozburun Dağı Kayalıkları ve sağımızda ise Kanyon manzarası ile karşılaşıyoruz. Yer yer farklı şekillerde ki doğal kaya oluşumları buradan başlamaktadır. Selge'ye ulaştığımızda bölgeye hakim bir noktada ki devasa büyüklükte ki Antik Tiyatro tüm ihtişamıyla bizleri karşılamaktadır. Köyün giriş yolunu gözleyen yerli halk, köye giren yabancı kişileri fark ettiği anda yolumuzu kesmeye başlıyorlar ve el emekleriyle işledikleri boncuk, ahşap oyma kaşık, tülbent gibi el işlemelerini sizlere sunmaktadırlar. Oldukça kısıtlı tarım arazisi bulunan yerli halk bu şekilde aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar. Köyde bir kaç tane bakkal bulunmakta olup, çoğunlukla kapalı olabilmektedir. Bulabileceğiniz ve alabileceğiniz gıdalarda oldukça sınırlıdır. Antik Tiyatronun yanıbaşında ki evde, çay ve kahvaltı şeklinde yiyecek bir şeyler bulmak olasılık dahilindedir.

Öğle yemeğimizi burada yedikten sonra Delisarnıç Mevkiine doğru hareket ediyoruz. Selge'den, Delisarnıç ve Kestanelik yönüne doğru ayrı bir treeking parkuru da bulunmaktadır. Delisarnıç ve Kestanelik bölgelerinde oldukça sıklaşan ve çok çeşitli şekillerde ki Adam Kayalar olarak adlandırılan doğal kaya oluşumları görülebilmektedir. Delisarnıçtan sonra başladığımız iniş parkuru Köprüçay üzerinde ki Ballıbucak Köprüsüne kadar devam ediyor. Sonrasında tekrar başladığımız tırmanış yolunda Gaziler Köyü yönüne devam ederek yaklaşık olarak 5-6 km daha tırmanışa devam ediyoruz. Kuyuönü mevkiinden hemen sonra sağa ayrılan yol ile devam ederek Kanyon bölgesini oluşturan kayalıkların tepe noktasında ki Tazı Mevkiine ulaşıyoruz. Burada eşsiz bir manzara ve doğa güzelliği karşılıyor bizi. Dikkatli bakıldığında biraz da şanslı iseniz, türleri tükenmekte olan Kızıl Akbabaları görme şansına sahip olabilirsiniz. Burada ki manzaranın anını ve keyfini kesinlikle yaşamalısınız. Sonrasında 2 km lik geri dönüş yolundan devam edilebildiği gibi, sağa orman içerisinde ilerleyen biraz bozuk çok eskilerden kalmış orman yolu takip edilerek de ana yola çıkılabilmektedir. İlk defa gittiğimiz bu yolda bir müddet (200-300 metre) bisikletlerimizi elimizde taşımak durumunda kaldık. Sonrasında iniş parkur ile Beşkonak bölgesine ulaşarak parkuru tamamlıyoruz.

Her anı ile daha bitmedi mi sorularıyla sık sık karşı karşıya kalacağınız manzara güzellikleri yanı sıra,  sürekli bir heyecan yaşayabileceğiniz, sizlere farklı hayallere, farklı duygulara ve maceralara ulaştırabilecek zorlu ama rüya gibi bir parkurdur.




 


























Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 65 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1200 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ bisikleti ve Şehir/Tur Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%60 asfalt, %40 stabilize parkurdur.
Başlangıç Noktası : Beşkonak Köprülü Kanyon Bölgesi.
Bitiş Noktası :Beşkonak Köprülü Kanyon Bölgesi
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Sadece Selge de sınırlı imkanlarda köy bakkalları mevcuttur.   
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!

Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder