İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

20 Eylül 2014 Cumartesi

İSVİÇRE (CENEVRE - ZÜRİH) BİSİKLET TURU 4. GÜN

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


İnanılmaz güzellikte ki Thun Gölü manzarası ile yeni bir günde daha pedal çevirmeye başlıyoruz. Dün akşam ki kamping de toplam 35 € ya kalmıştık. Genel olarak 3  gün boyunca kaldığımız kampinglerde pek çok durum aynı idi. Ücretler birbirlerine çok yakın. Kamping de kalmaya karar verdiğinizde önce size belli başlı kurallardan bahsediliyor, bu kuralların yazılı olduğu bir doküman veriliyor ve bunlara uymanız gerektiği anlatılıyor. Ayrıca çöplerimizi koymamız için  gri renkli bir poşet veriliyor. Çöplerimizi bu poşetlere koymamız ve kamp alanını terk ederken ayrıştırarak(şişe, kağıt, plastik vs.) belirtilmiş olan çöp kutularına atılması için ricada bulunuluyor. Bu düzene herkes muntazam bir şekilde uyuyor. Çöp kutuları ve çevresi yaşam alanlarının diğer bölümleri gibi tertemiz kullanılıyor. Duşlarda sıcak su imkanları mevcut olup çoğunlukla jeton ile çalışmaktadır. Bir jeton ile 3-4 dakika sıcak su kullanılabilmektedir. Bu süre içerisinde, su kullanılmayan zamanlarda kapatıldığında fazlasıyla yetmektedir. Yine jetonla çalışan çamaşır ve kurutma makinaları mevcuttur. Jeton olarak bazı kampinglerde 1 Frank yada 1 Euro kullanılmaktadır. Genellikle ortak kullanılmakta olan mutfak ve yemek salonları mevcuttur. Elektrik prizleri bazı kampinglerde Avrupa standartlarında 3 delikli tipte olabiliyor. Yanımızda powerbank olduğu için elektrik konusunda sıkıntı çekmedik. Şehir merkezlerinde ki kampingler de ücretsiz wifi bulunurken, köylerde ki yada şehir dışında ki kampingler de wifi bulunmayabiliyor. Kampinglerde ki gözlemleyebildiğimiz genel durum bu şekilde.
Spiez' den İnterlaken'e doğru Thun Gölü kıyısından ilerliyoruz. Yol boyunca aralıklarla bisiklet gruplarına eşlik ediyoruz. Günübirlik turlara ve kamplı turlara giden gruplara denk geliyoruz. İnsanların deli gibi bisiklet bindiklerine şahit oluyoruz. İnterlaken şehrine kadar devam eden yol oldukça kalabalık ve tehlikeli olsa da, şehir merkezi oldukça sakin, düzenli ve huzurlu. Şehir içerisinden geçerek tekrar alp dağlarını karşımıza alarak muhteşem manzaraya karşı bisiklet yolundan tırmanışa başlıyoruz. Gydisdorf'a kadar hafif tırmanışla Alplerin sağ tarafımızda sıralanmış zirveleri eşliğinde  devam ediyoruz. Buradan sonra araç trafiğine kapalı bir yolda sert tırmanışa geçerek 1970 metre rakıma kadar tırmanıyoruz. Bu yolda sadece bisikletleri görebildik. Bisikletliler ve zirveye tur yapan otobüs haricinde hiç bir motorlu araç yoktu. Anladığımız kadarıyla bu bölge, milli park gibi koruma altına alınmış bir bölge idi. Zaten zirveden diğer tarafa araç geçiş yolu da kapalı idi. Sadece bisiklet ve yayaların geçebileceği şekilde geçit vardı. Zirveye yakın bir noktaya yaklaştığımda öğle yemek vakti gelmişti. İrfan ve Cevat'ın performansları benden daha iyi olduğu için onlarla  bir noktada buluşmak üzere anlaşmış ve ayrılmıştık. Manzaranın guzel olduğu uygun bir yerde durarak yemek molası veriyorum. Fotoğraflardan da görüldüğü gibi hem zirvelere yakın olmak hemde onlarca zirvenin inanılmaz güzellikte ki manzarasını izlemek doyumsuz anlar yaşatıyor insana. Keşke o anda, o yerde, o manzarada zamanı durdurabilmek mümkün olabilse.

 Zirveden sonra terli kıyafetlerimizi değiştirerek büyülü manzaranın içerisinde 20 kilometrelik kesintisiz inişle İnnertkirchen'e kadar ulaşıyoruz. Bugün ki hedefimiz aslında Gadmen'e kadar ulaşarak orada kamp atmaktı. Ancak saatin ilerlemiş olması ve zirvenin uzun tırmanışı ile yorgun düşmemiz sonucunda burada kamp atmaya karar veriyoruz.  Evlerinin arka bahçesini kampinge dönüştürmüş bir aile kampingine yerleşiyoruz. Şehrin ve trafiğin keşmekeşliğinden uzakta sessiz bir ortamda, yıldızların ve dolunayın ışığı altında, doğa ile ile iç içe eşsiz bir akşam yaşıyoruz.



Çöp Poşetleri






















Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 65 km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1970 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Her tür Bisiklet için uygundur.
Yol Yapısı :Tamamı asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Spiez.
Bitiş Noktası :İnnertkirchen.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Yol üzerinde çeşitli köy bakkalları ve marketler mevcuttur. 
Konaklama : Sadece kampinglerde konaklamak mümkündür. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder