İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

12 Ekim 2014 Pazar

ANT - 065 (1-2) GEYİKBAYIRI - ÇAĞLARCA - ELMİN

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Doğa, manzara, parkur ve orman havası bakımından orta ölçekli zorlu ama çok güzel bir parkuru daha yapmak üzere Antalya'dan hareket ederek Geyikbayırı köyüne doğru pedal çeviriyoruz. Antalya merkezine yakın olan, gerek 4-5 saatlik zaman dilimi içerisinde, gerekse de tam gün boyunca yapılabilecek hem antrenman amaçlı, hemde günü değerlendirme amaçlı kullanılabilecek güzel bir rotadır. Çakırlar pazar meydan yeri içerisinden Akdamlar ve Geyikbayırı köyü istikametine devam ediyoruz. Akdamlar köyünden hemen sonra sert bir tırmanışla başlayarak bir kaç km devam eden parkur, biraz ilerledikten sonra eğim azalarak normal derece de bir zorlukla devam etmektedir. Yol üzerinde Geyikbayırı Köyüne varmadan hemen önce sağ tarafımızda bulunan kaya tırmanış parkurunda, tırmanış yapan yerli ve yabancı doğa tutkunu sporcularla karşılaşmak mümkündür. Bu bölge oldukça yaygın olarak bilinen ülkemizin en güzel kaya tırmanış parkurlarından bir tanesine sahiptir. Yılın 12 ayı boyunca tırmanış yapılabilen ender bölgelerden bir tanesidir. Bu bölge üzerinde bir kaç noktada doğal su kaynakları ile birlikte, yerel köylü insanlarımız tarafından ikram edilen köy kahvaltısı yapılabilecek yerler mevcuttur. Geyikbayırı köyünün hemen bittiği noktada Çağlarca Köyü başlamaktadır. Çağlarca Köyü tabelası altından geçilerek köy içerinden devam edilerek orman yolu üzerinden ilerlemeye devam ediyoruz. Bu noktalarda bir kaç çıkmaz sokak mevcut olup eğer bu bölgeyi bilmiyorsanız,  GPS izlerini takip etmekte, harita çıktısı üzerinden ilerlemekte yada etraftaki kişilere sorularak ilerlemekte fayda vardır. Bir müddet orman içerisinde tırmanışla devam edilerek Elmin tabelası takip edilerek ilerledikten sonra, bir nokta da yol ikiye ayrılmaktadır. Sağ taraf yukarıda bulunan Elmin mevkiine devam etmekte iken sol tarafa devam edildiğinde Çakırlar Pazar yerine ulaşılmaktadır. Biz bu parkurumuzda sola devam ederek bir kaç kilometre sonra Trebenna Antik Kent kalıntılarının bulunduğu bölgeye ulaşıyoruz. Bu noktadan sonra yol biraz taşlık ve yağmur sularının yol üzerinde açtığı yarık ve çukurlarla bozuk bir şekilde devam etmektedir. Bir kaç kilometre sonra düzelmekte ve ağaç seyreltme çalışmalarının olduğu noktaya ulaşıldığında muhteşem Antalya manzarası ile karşılaşılmaktadır. Nemin olmadığı ve görüş açısının açık olduğu zamanlarda oldukça keyifli ve etkileyici bir manzara ortaya çıkmaktadır. Bir müddet daha orman içerisinde keyifli bir inişle devam edildiğinde Ant-018 ve Ant-022 parkurları ile kesişmektedir. İstenilirse bu parkurlar üzerinde ilerlenerek Hacısekiler mevkiine ulaşılabilinir. Biz Çakırlar Pazar Meydan yerine doğru ilerleyerek devam ediyor ve Antalya'ya ulaşıyoruz.





























Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 60 km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 750 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ  Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%50 stabilize, %50 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Yol üzerinde Geyikbayırı Köyüne kadar gözlemeciler mevcuttur. 
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder