İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

11 Aralık 2014 Perşembe

ANT - 068 KOVADA GÖLÜ VE KASNAK MEŞESİ TABİATI KORUMA ALANI



Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

me>
         Kovada Gölü
Isparta ili sınırları içerisinde bulunan bir göldür. Eğirdir Gölü'nün fazla sularının bir kanal ile akmasıyla beslenmektedir.   Antalya'ya 120 km. mesafede bulunan Kovada Gölü (Antalya-Kovada Gölü arası GPS kaydı), Eğirdir'e 22 km. mesafededir. Çevresinde pek çok bitki örtüsü ve hayvan türü barındırdığı için Milli Park statüsündedir. 6-7 metre derinliklere ulaşan Kovada Gölü’nün uzunluğu 6 kilometre civarında, genişliği ise 3 kilometreyi bulmaktadır.




Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı
Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma alanı, Isparta ilinin, Eğirdir İlçesi Yukarı Gökdere Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.  Yetişmesi için çok zengin bir toprak ve zaman isteyen kasnak meşesi, bu özellikteki toprakları sadece Isparta ve çevresinde ki bölgede bulabildiği görülmektedir.
Isparta, Afyon ve Konya'da yaşama imkanı bulunan kasnak meşesinin, orman olarak bulunduğu tek yer ise Eğirdir ilçesine bağlı Yukarı Gökdere köyündeki 1300 hektarlık alandır.
Bu özelliği ile dünyanın tek kasnak meşesi ormanı olma özelliğini taşıyan bu alan, bilim adamlarınca fidan üretme çalışmalarından şimdiye kadar somut bir gelişme olmaması nedeniyle korunması, genetik özelliğinin sürdürülmesi ve bilimsel araştırma için 1987'de Tabiat Koruma Alanı olarak ilan edildiği bilinmektedir.




ROTA BİLGİSİ
Parkur Kovada Gölü kıyısında bulunan Kırıntı Köyünden başlamaktadır. Kovada Gölü kıyısında 5-6 kilometrelik kısa bir parkur bulunmaktadır. Bu parkur ile göl manzarası ve pek çok çeşitlilikteki bitki ve hayvan türlerini görebilmek mümkündür. Göl kıyısında ki kısa parkur tamamlanarak Kırıntı Köyü’nden Yukarı Gökdere Köyü’ne doğru devam edilir. Bir süre anayol üzerinde devam eden rota daha sonra meyve bahçeleri arasından ilerlemektedir. Oldukça verimli toprak yapısına sahip olan bölgede, değerli elma, armut, kiraz, kaysı gibi meyveler yetiştirilmektedir. Yukarı Gökdere Köyü Meydanında bakkal ve kıraathane bulunmaktadır. Yukarı Gökdere Köyü içerisinden devam eden parkur, bundan sonra ki bölümde rampa ile devam etmektedir. Farklı türlerde ki ağaç yapısı ile bezenmiş orman içerisinde devam eden rota üzerinde, geriye dönerek bakıldığında, köy ve göl manzarasının eşsiz güzellikleri görülebilmektedir. Tırmanışla devam edilerek koruma altına alınmış olan Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı bölgesine ulaşılır. Çevre gözlemlendiğinde, doğal olarak gelişmiş olan çeşitli yapı ve topluluklarda ki meşe türlerini görmek mümkündür. Rengarenk büyüsü ile akılları baştan alabilecek güzelliktedir. Yol orman içerisinde bir süre daha devam ederek sonrasında patika ile devam etmektedir. Bu alanda ki gezi tamamlandıktan sonra yine Yukarı Gökdere üzerinden Kırıntı Köyüne ulaşılarak parkur tamamlanmaktadır.














Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 46 km. olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1550 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Kış ayları ve yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ  Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%50 stabilize, % 50 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Kırıntı Köyü.
Bitiş Noktası :Kırıntı Köyü.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Yukarı Gökdere Köyü meydanında köy bakkalı mevcuttur. 
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...



GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder