İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

12 Ocak 2015 Pazartesi

ANT - 069 KAŞCAĞIZ ROTASI (HİSARÇANDIR)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


Antalya'nın batısında yükselen Beydağlarının barındırdığı  Bisiklet Rotalarından bir tanesini daha yaparak güncel parkur bilgilerini paylaşıyoruz. Bugüne kadar Ant-002 Üçoluk-Ekizce Yaylası-Palaz Yaylası, Ant-054 Sarıçınar Dağı, Ant-060 Gödene-Belen Yayla-Ovacık rotaları gibi, Beydağlarında pek çok parkur bilgilerini paylaştık. Bu parkur için de yine başlangıç noktası Varyant-Falez Kavşağı seçilmiştir. Liman Mahallesi istikametine devam edilerek, Altınyaka yolu üzerinden tırmanışa başlanarak devam etmektedir. Yol üzerinde sadece Kabaca mevkiinde bakkal mevcuttur. Sonrasında ise bir kaç noktada sadece köy kahvaltısı yapılabilecek yerler vardır. Hisarçandır Köyü tabelasına kadar asfalt yol ile devam edilen rota üzerinde çeşitli noktalarda doğal su kaynakları bulunmaktadır. Yine Hisarçandır Köyü tabelasının olduğu noktada yol üçe ayrılmaktadır. Asfalt yol devam ederek Üçoluk-Altınyaka üzerinden Kumluca'ya kadar ulaşmaktadır. Sağa devam eden toprak yol ise Ant-019Hisarçandır-Çınar-Yarbaşçandır ve Ant-047 Hisarçandır-Fillara-Yarbaşçandır rotalarında da bahsettiğimiz gibi Yarbaşçandır Köyüne devam etmektedir. Sola devam eden toprak yol ile bu parkur üzerinde devam edilmektedir. Bu noktadan sonra hiçbir su kaynağı mevcut olmadığından dikkatli ve tedbirli olunmasında fayda vardır. Ağaçlıklar arasında ki dere kenarında ileyen parkur orman içerisinde çam ağaçları arasında devam etmektedir. Yol yapısı zaman zaman kaygan toprak yapısıyla, zaman zaman ise taşlık yapısıyla zorlu bir tırmanış ve sürüş sunmaktadır. Her haliyle sık kullanılmadığı belli olan yol, bir noktada devrilen koca çam ağacıyla tamamen kapanmış durumdadır. Araç geçişi imkansız olsa da bisikletle geçmenin bir yolu bulunabilmektedir. Toprak yol üzerinde tırmanışa devam edildiğinde, geride kalan Tunç, Alabelen ve Bakırtepe Dağları oldukça göz dolduran ve büyüleyen eşsiz manzaralar sergilemektedirler. Belli bir noktada sonra ağaçlar arasından Antalya manzarası tüm güzelliğiyle karşılamaktadır. Bu noktadan sonra yol bitmektedir. Günlerin kısa olduğu şu günlerde çok fazla keşif ve gözlem için zaman kalmadığından mecburen gelinen yol üzerinden geri dönülmektedir. Zaman müsait ise diğer parkurlar ile farklı alternatifler üzerinden dönüş yapmak mümkündür. 












Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 66 km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1105 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ  Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%30 stabilize, % 70 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Kabaca mevkiinde köy bakkalı mevcuttur. 
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...



GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder