İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

22 Şubat 2015 Pazar

ANT-072 GEYİKBAYIRI-ÇAĞLARCA-TREBENNA ANTİK KALINTILARI

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


Dünyanın sayılı tırmanış alanlarından bir tanesi olan ve Geyikbayırı Köyü sınırları içerisinde bulunan bölgede, ruhsat verilmiş olan taş ocağı açılmasının engellenebilmesi için bölgede gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılarak destek vermek üzere rotamızı planlıyoruz. Geyikbayırı bölgesi, bisiklet, kaya tırmanışı, dağcılık, treking gibi pek çok doğa sporu için elverişli olması sebebiyle bünyesinde bir çok rota barındırmaktadır. Görsel güzelliği, doğası ve konumu itibariyle çoğunluğu yabancılar olmak üzere binlerce turistin uğrak yerlerinden bir tanesi haline gelmiştir. Açılacak taş ocağıyla birlikte hem bölge turizmi zarar görebilecek, hemde bir çok bisiklet, kaya tırmanışı ve treking rotaları yok olabilecektir. 
Etkinlik saatinde orada olabilmek üzere sabah 08:00'de Konyaaltı Varyant Seyir Terası'ndan turumuza başlıyoruz. Liman Mahallesinden Çakırlar istikametine devam ederek Pazar Yeri meydanından arazi parkuruna giriyoruz. Pazar yerinin Hacısekiler ve Geyikbayırı yolları kesişme noktasının tam ortasından Geyik Sivrisi Dağı'na doğru ilerleyen yol üzerinde ilerliyoruz. Orman ve Portakal bahçeleri arasından bir süre ilerledikten sonra Akdamlar Köyü çıkışında ki köprüden anayola çıkarak, köprüyü geçer geçmez sola tekrar arazi parkuruna giriyoruz. İçerisinde bulunduğumuz kış mevsimi sebebiyle su seviyesi biraz yükselmiş olan dere yatağını geçmekte biraz zorlanıyoruz. Devamında bir kaç nokta da yolun sel sularıyla yıkılarak bozulduğunu ve araç geçişinin kesinlikle imkansız olduğunu görüyoruz. Bu noktalarda bisikletlerimizi sırtlayarak zorlukla geçerek orman içerisinde ilerliyor ve Josito Kamp alanına ulaşıyoruz. Anayola çıkarak Climbers Garden'in olduğu noktada ki etkinlik bölgesine ulaşıyoruz. Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğin amacına ulaşmasını ve açılacak olan taş ocağının açılmasını engellemesini umut ediyoruz. 
Etkinlik sonrasında Geyikbayırı Köyüne doğru tırmanarak Çağlarca Köyü yönüne devam ederek orman içerisinde yer alan Trebenna Antik Kalıntılarına ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizi de yiyerek biraz yorgunluk atıyor ve kalıntıların olduğu bölgeyi turluyoruz. Tepe noktasından şehir, dağ ve orman manzarası görülmeye değer güzellikte. 
Çakırlar Pazar Yeri istikametine orman içerisinden devam ederek Antalya'ya dönüyor ve turumuzu tamamlıyoruz. 
Doğa güzelliklerimiz, ormanlarımız ve rotalarımız yok olmasın !!!














 











Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 65 km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 820 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ  Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :Ana yol haricinde tamamı orman yoludur.
Başlangıç Noktası : Varyant Seyir Terası.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Çakırlar Pazar Yeri ve Geyikbayırı tırmanış alanında kahvaltı-gözleme yeme imkanı olan işletmeler mevcuttur.
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...



GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder