İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

2 Kasım 2015 Pazartesi

ANT-078 CUMHURİYET (HİSARÇANDIR - ÜÇOLUK - SÖĞÜTCUMASI - YARBAŞÇANDIR)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümün de gerçekleştirdiğimiz bu rotamıza CUMHURİYET adını veriyoruz. Anlamlı bir güne denk gelen turumuza, Özgürlüğümüzün, Egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin sonsuza dek ilelebet devam etmesi dileklerimizle başlıyoruz. Biraz uzun ve zorlu bir parkurla birlikteyiz bu sefer. Antalya'nın günü birlik en uzun ve zorlu parkurlarından bir tanesidir. Bu parkuru daha önce bir kaç kez yapmıştık ancak elimizde GPS kaydı olmadığı için ve böyle anlamlı bir güne yakışır bir rota olması için tekrarlıyoruz. Pek çok rotamızda gittiğimiz ve görselleri bulunan, Hisarçandır, Üçoluk, Söğütcuması, Pınarbaşı, Yarbaşçandır ve Çitdibi köylerinden geçen bir rotadır. Söğütcuması Köyüne kadar tırmanışla devam eden 45 kilometrelik bir rampa bulunmaktadır. Sonrasında neredeyse tamamen Hacısekiler Köyüne kadar inişle devam etmektedir. Üçoluk Köyüne kadar tamamen açık manzaraya hakim bir şekilde, Geyiksivrisi ve Sarp Katran dağları manzarasıyla başlayarak, Bereket ve Alabelen dağları manzarasıyla devam eden doyumsuz görsellere sahip bir rotadır. Üçoluk Köyünde Söğütcuması yol ayrımında karşı da Teke Dağları sıra dizisinin Ovacık Dağı ve solunda Tahtalı dağı manzarası karşımıza dikilmektedir. Söğütcuması köyüne vardığımızda ise sol tarafımız tamamen Merkezi Beydağlarına sırtını dayamış olan Alakır Vadisi manzarası ile çevrelenmektedir. Yükseklere bakıldığında, Ziyaret dağı, Pozan Dağı, Eren Dağı ve Uzaklarda Kızlar Sivrisi dağı görülebilmektedir. Devam ederek Pınarbaşı mevkiinden sonra sol tarafımızı duvar gibi kaplayan Bereket(Tunç) Dağı devam etmekte olup, sağ tarafımızda ise , Sarıçınar, İnceeriş, Çalbalı ve Sivridağ manzaraları görülebilmektedir.
29 Ekimde gerçekleştirdiğimiz bu turumuzda, Hisarçandır köyünden sonra serin hava başlamış olup yükseldikçe ısı düşmeye devam etmiştir. Tırmanışta terleyerek ıslanan kıyafetlerimiz derhal değiştirilmiş ve iniş esnasında, rüzgarlıkla birlikte bir kat daha polar tarzı bir kıyafet giyinme ihtiyacı hissedilmiştir. 
















Zorluk Derecesi :Toplamda 100 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1460 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 2350 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Her tür bisiklet için uygundur.
Yol Yapısı :% 80 asfalt % 20 stabilize parkurdur. Ancak Stabilize bölümlerde asfaltlama çalışmaları devam etmektedir.
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : İşaretli noktalarda çeşme mevcuttur. Yanınızda en az 1,5 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Üçoluk köyünde camiiden önce Burhan abinin bakkalı vardır. İsteğe göre küçük çaplı aperatif atıştırmalık hazırlayabilmektedirler. 
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü

Wikiloc Harita görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...



GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder