İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

13 Haziran 2016 Pazartesi

ANT - 081 BİZ ETTİK, SİZ ETMEYİN !!! (FİNİKE-DEMRE-ALAKİLİSE)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Bu parkur, adından da anlaşılacağı üzere, sıkıntılı ve oldukça zorlu bir rotadır. Demre'den sonra başlayan(Balören Köyü dahil) ve Finike'ye kadar ulaşan bölümde kesinlikle herhangi bir su kaynağı yoktur. Ancak pek çok noktada yağmur sularının toplanarak depolandığı kuyular mevcuttur. Fakat bu kuyularda ki suların içmek için sağlıklı oldukları konusunda tereddütlerimiz oluşmuştur. Bu gibi acil durumlar için yanımızda bulundurmamız gereken tabletlerin yada arıtma cihazının yokluğunun cezasını çok çektik.

Parkurda ki su sıkıntısının yanı sıra, yol yapısı da oldukça zorludur. Demre'den sonra başlayan oldukça dik rampalar mevcuttur. Balören Köyüne kadar olan bölüm tamamen asfalttır. Ancak Balören köyünden sonra girdiğimiz stabilize yolun, oldukça dik rampalı olmasının yanı sıra, taşlık ve kaygan zemine sahip olması tekerlerin tutunmasını güçleştirerek bizleri oldukça zorlamıştır. Genel itibariyle iri taşlarla kaplı yol yapısı, gerek tırmanışlarda gerekse de inişlerde, yol tutuşunu zayıflatarak, zaman zaman düşme derecesine yaklaşan tehlikeli durumların oluşmasına sebep olmuştur.

Diğer yıllara nazaran, bu yıl doğada daha çok keneye rastlıyoruz. Özellikle bu parkurda, oldukça çok sayıda denk geliyoruz. Zaman zaman üzerimizden kovaladığımız olmuştur. Özellikle hayvancılığın yapıldığı ve ağılların olduğu bölgelerde, etrafı incelediğimizde muhakkak kenenin var olduğuna şahit oluyoruz. Hayvanların yattıkları ağaç altlarında ve sarnıç çevrelerinde daha çok görüyoruz. Tedbir amaçlı, tur sonunda birbirimizin üzerini ve eşyalarımızı kontrol ediyoruz. Sonraki turlarımızda, eczanelerde bulabileceğimiz kene kovucu sprey yada benzeri ürünlerden temin etme kararına varıyoruz.

Parkur ile ilgili yukarıda ki olumsuzlukların yanı sıra, Finike - Demre arasında, eşsiz güzelliklerde ki, berrak sulara sahip muhteşem koylar mevcuttur. Gerek manzara görüntüsüyle, gerekse de berrak sularıyla oldukça büyüleyicidir. Demre girişinde ise Mavi yengeç restorantları mevcuttur. Demre'den sonraki rampalarda geriye dönüp baktığımızda, zaman zaman seralarla kaplı Demre manzarası görülmeye değerdir. Alakilise bölgesinde, ayakta kalabilmeyi başarmış bir kaç taş duvar yapısı mevcuttur. Sonrasında ki orman içerisinde ki el yapımı taş yapı kalıntıları dikkat çekmektedir. Yükselmeye devam ettikçe zaman zaman deniz ve orman manzaraları kendini göstermektedir. Ancak çektiğimiz su sıkıntısından dolayı, manzaranın keyfine varamamış ve zaman kaybetmemek için fotoğraf çekilememiştir.

Finike'den, rotaya ters yönde hareket ederek, bir araç desteği ile belli bir rakıma çıkılarak, sonrasındaki parkuru yeterli sıvı desteği ile tamamlamak daha sağlıklı ve keyifli olabilirdi. Belki bir gün bu şekilde bu rotayı tekrar gerçekleştirebiliriz umuduyla ...










Zorluk Derecesi :Toplamda 80 km. olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1650 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 2310 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Kış ayları, yağışlı havalar ve sıcak yaz günleri haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :% 63 asfalt, %37 stabilize  parkurdur. 
Başlangıç Noktası : Finike Merkez.
Bitiş Noktası :Finike Merkez.
Su Kaynakları : Demre ve Finike şehir merkezleri haricinde su kaynağı yoktur, dikkatli olmakta fayda vardır.
Alış-Veriş Alanları : Demre ve Finike şehir merkezleri haricinde yoktur.   
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!

Google Maps Harita Görüntüsü


Powered by Wikiloc
Wikiloc Harita görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder