İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

8 Kasım 2016 Salı

TRE - 020 ALABELEN DAĞI (2422 M.)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



ALABELEN DAĞI : Antalya'nın batısında yükselen dağlarımızdan bir tanesidir. Antalya'dan bakıldığının da bir kısmı görülebilmektedir. Ancak tamamını görmek mümkün değildir. Önünü Geyiksivrisi ve Karadağ kapatmaktadır. Feslikan Yaylası ve Tufa Yaylasının kuzey yüzünde bir set gibi uzanmaktadır. Feslikan Mahallesinin hemen yamacından yükselerek, Karçukuru Yaylasına kadar Kuzeyden, Güney yönüne doğru uzanmaktadır. 2250 metrelerde sırt hattına ulaşılarak rahat bir yürüyüş sergileyen 2422 metrelik zirveye sahiptir. Karçukuru tarafı biraz dik ve kayalık olsa da oldukça rahat ve kolay bir yürüyüşle yapılabilecek dağlarımızdan bir tanesidir. 






ROTA BÖLGESİNE ULAŞIM

Sabah 07:00 sularında arkadaşlarımızda birleşerek Feslikan Yaylasına ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Alabelen Dağı zirvesine bir kaç alternatifle ulaşabilmenin mümkün olduğu gözlenmiştir. Bizim kendimize belirlediğimiz rota ise, Feslikan Yaylası'nın hemen girişinden başlayacak, zirveye ulaştıktan sonra Karçukuru Yaylasından tamamlanacak ve yine Feslikan Yaylasında ki aracımıza ulaşarak son bulacaktır. Feslikan Yaylasına, Liman Mahallesinden, Çakırlar ve Geyikbayırı köyleri geçilerek Feslikan Mahllesini geride bırakarak yaklaşık 40 kilometrelik bir yolculuktan sonra ulaşılmaktadır.  Bildiğim kadarıyla bu bölgeye toplu taşıma yapılmamaktadır. Dolayısıyla özel araçla ulaşım sağlamak mümkündür. 




ROTAYA GİRİŞ

08:20 sularında serin bir hava da ulaştığımız Feslikan Yaylasından, zaman kaybetmeden hazırlanarak 08:00 civarında parkura başlıyoruz. Bulunduğumuz noktadan Alabelen Dağı sırt hattı tamamen görülerek rota hattı incelenebilmektedir. Bir süre parkuru gözlemledikten sonra ilk adımları atarak rotaya giriyoruz. Önümüzde ki küçük tepelerin başına ulaştığımızda, Feslikan Mahallesi ve Sinan Değirmeni Vadisi görülmeye başlamaktadır. Ancak daha yükseklere bakıldığında can sıkan mermer ve taş ocaklarının oluşturdukları tahribatlar gözler önüne serilmektedir. Mümkün olduğunca onlara bakmayarak canımızın sıkılmasına izin vermiyoruz. 





Sırt hattına ulaştığımızda Güneybatı tarafına yönelerek, sağ tarafa doğru dikleşerek uçuruma dönüşen çizginin üzerinde ki rotada yürümeye devam ediyoruz. Burada belirgin bir patika görülmektedir. İki taraflı panaromik bir manzara eşliğinde zirve yolunda ilerleyişimiz devam ediyor. Zaman zaman kısa süreli diklenmeler olsa da, genel olarak rahat bir yürüyüş imkanı bulunmaktadır. Deniz yönüne bakıldığında sıralanmış olan Beydağları puslu bir hava da silüet şeklinde görülebilmektedir. Uzaklarda ki Tahtalı ve Ovacık Dağları yanı sıra, Sarıçınar, İnceeriş, Çalbalı ve Sivridağ manzarası oldukça keyifli bir görüş sunmaktadır. Arkamızda kalan Antalya yönünde ise Sarpkatran,  Geyiksivrisi ve Karadağ görülebilmektedir. Zaman zaman ise, Suluandız, Avlağı, Katran, Kızlar ve Güllük Dağlarını görebilmek de mümkün olmuştur. Batı yönünde ise, Tunç, Bakırtepe, Eren ve Kuruan Dağları görüş alanına girmektedir. 

ZİRVE

Saat 11:00 sularında zirveye ulaşıyoruz. Zirvede verilen moladan sonra Karçukuru Yaylasına doğru inişimiz başlıyor. Tüm detayları ile karşımıza dikilen Tunç Dağı manzarası eşliğinde, çıkış rotamıza göre daha dik, kayalık ve bozuk bir yüzeyde inişimiz devam ediyor. Dağın bu bölümü doğu yönüne nazaran daha dik ve daha zorlu. Bu yönden zirve çıkışı gerçekleştirmek ve devamında diğer tarafa doğru yürümek görsel olarak daha keyifli olacaktır. Karçukuru Yaylasının güney tarafında anayola ulaşarak dağ inişini gerçekleştiriyoruz. Ama aracımızı ulaşmak için henüz yürünecek 4-5 kilometrelik bir yolumuz vardır. Güneyde kalan Tufa Yaylasını yukarıdan gören bir manzara eşliğinde Feslikan Yaylasına ulaşıyoruz. Artık yaylalardan insanlar çekilmiş durumda. Neredeyse hiç kimseler kalmamış durumda. Nadiren son kontroller ve pastırma sıcaklarının keyfini çıkartmak için gelmiş bir kaç kişiye rastlıyoruz. 12:30 sularında aracımıza ulaşarak Alabelen Dağı faaliyetini tamamlıyoruz. 














Zorluk Derecesi :Toplamda 11 km. olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım : 2422 m.
Hangi mevsimde yapılır: Yaz ve Kış dağcılığı olarak yapılabilmektedir.
Yol Yapısı :Çoğunlukla patika ve orman yolu. 
Başlangıç Noktası : Feslikan Yaylası
Bitiş Noktası :Feslikan Yaylası
Su Kaynakları : Feslikan ve Karçukuru Yaylalarında su bulunmaktadır.  
Alış-Veriş Alanları : Yaz aylarında Feslikan Mahallesinde bakkal market bulunmaktadır.
Konaklama : Kamp için uygun yayla alanları mevcuttur. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidilmeli ve bir yakınınıza gideceğiniz konum bildirilmelidir!!!




Google Maps Harita Görüntüsü


Powered by Wikiloc


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder