İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

15 Ocak 2017 Pazar

ANT - 084 GEBİZ - ÇETİNCE - MAKMARA(YUMAKLAR)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


GEBİZ - ÇETİNCE - MAKMARA (YUMAKLAR)

Serik ilçemiz doğa yapası ile outdoor faaliyetler için oldukça zengin rota ve parkurlar barındırmaktadır. Çoğunlukla yürüyüş, bisiklet, rafting ve ofroad gezileri için tercih edilmekte olup, sıklıkla kullanılmaktadır. Bugün ki rotamız, bu bölgede ki, önceki gezilerimiz ve Googleeart üzerinde ki detaylı incelemelerimiz sonucunda oluşturularak planlanmıştır. Rota başlangıcı Antalya'ya 45 kilometre uzaklıkta bulunan Gebiz olarak planlanmıştır. Çoğunlukla keşif amaçlı ve ilk defa gittiğimiz rotalar olduğu için, parkur ve yol durumu, toplam tırmanış eğimi, toplam mesafesi ve katılımcıların performans durumları da göz önünde bulundurularak, toplamda 8-10 saatlik bisiklet sürüşü içerecek şekilde ayarlama yapılmaya çalışılmaktadır. Rotanın bulunduğu noktaya göre belirli bir bölge merkez seçilerek araç bırakılır ve rota ring çizecek şekilde planlanarak yine aracın olduğu noktaya ulaşılması sağlanmaktadır. 
Gebiz bölgesinde daha önce, Uçansu Şelalerinin olduğu noktalardan geçen bir kaç bisiklet ve yürüyüş gezilerimiz olmuştu. Bu kez iki rotanın(Gebiz Uçansu1-2 ve Karapınar Uçansu) arasında kalan Çetince mevkiini de içeren görselliğine ve keyfine doyum olmayan eşsiz bir parkuru planlayarak tamamlıyoruz. 



GEBİZ

Sabah 07:30 sularında henüz gün ağarmadan arkadaşlarla toplanarak bisikletlerimizi yüklüyor ve hareket ediyoruz. 08:30 gibi Gebiz bölgesine ulaşarak güneşin doğuşuyla birlikte ilk pedallar da dönmeye başlıyor. Hava tahmin ettiğimiz gibi parçalı bulutlu ve biraz serin. Zaman zaman güneşin kendini göstererek bizleri ısıtacağını umuyoruz. Ancak gün sonunda beklenen yağmur öncesinde, şanslı isek turu tamamlamış olacağız. Bir süre Uçansu istikametine doğru ilerledikten sonra dere yatağını geçiyor ve bir kaç kilometre dereyi takip ediyoruz. Sonrasında tekrar asfalt yola çıkarak Hacıosmanlar içerisinden geçiyor ve Haspınara doğru ilerliyoruz. Yol çok keyifli ve eğlenceli. Zaman zaman tatlı rampalar tırmanıyor, bazen ise eşsiz manzaraya karşı inişler yapıyoruz. Haspınar öncesinde ki yol ayrımına geldiğimizde sağa dönerek Haskızılören yönüne devam ediyoruz. Buraya kadar Pınargözü Alabalık Restourant tabelaları da takip edilerek ulaşılabiliyor. Ancak bu dönüşten sonra ki uzun inişten sonra, köprüyü geçtikten 500 metre sonrasında tekrar sağa yol ayrımından devam etmemiz gerekiyor.  Yol ayrımı, çeşme ve küçük bir kamelyanın bulunduğu oldukça belirgin ve geniş bir alandır. bir kaç kilometre daha tatlı bir tırmanıştan sonra sırt bölgesine ulaşarak nefis bir manzaranın panoramasına çıkıyoruz. Tamamen doğayla iç içe, trafikten ve kalabalıktan uzak, çam ve sandal ağaçları arasında bisiklet binmenin keyfine varıyoruz. Bazı bölgelerde sandal ağaçları oldukça çok miktarda bulunuyor. Bir bölgenin ise çevrilerek koruma altına alındığını görüyoruz. 
Çetince mevkii manzarasına karşı inişle devam eden yolumuz, yan yana bulunan 2 tane balık çiftliği ve restoranına çıkıyor. Bir tanesi Çetince Restorant ve diğeri ise Topal'ın Yeri olarak biliniyor. Çetince Restourant'ta kış sezonu nedeniyle herhangi bir çalışma olmadığını görüyoruz. Ancak alabalıklara yumurtlama ve sağma yaptıkları uygulamaya denk gelerek, bu işlemleri izleme fırsatını yakalıyoruz. 
Diğer işletme olan Topalın Yeri'nde doyamadığımız çayımızı içerek karnımızı doyuruyor ve odun sobası ile ısınarak terli kıyafetlerimizi kurutma şansını yakalıyoruz. 





MAKMARA

Havanın her an yağmura dönebileceğini göz önünde bulundurarak fazla zaman kaybetmeden hareket ediyor ve yola koyuluyoruz. Bir kaç kilometre yol aldıktan sonra paralelinde bisiklet bindiğimiz derenin su kaynağına denk geliyoruz. Yaz günlerinde bu eşsiz doğa da bisiklet bindikten sonra bu nokta da serinlemek muhteşem olacak. Yine hafif eğimle devam ederek Silyon tarafından gelen, Demirciler ve Yeşilvadi Köylerine devam eden asfalt yola birleşiyoruz. Buradan sağa devam ederek bir kaç kilometre sonra tekrar sağa orman yoluna saparak Yumaklar köyüne doğru devam ediyoruz. (Asfalt yoldan devam edilerek, hiç orman ve toprak yola girmeden, Etler Köyü üzerinden de Serik-Antalya anayoluna ulaşım sağlanabilmektedir.) Orman içerisinde devam eden bir kaç kilometreden sonra Makmara mevkine ulaşarak, nefis bir panoramik manzaraya sahip olan açık alana çıkıyoruz. Kısa bir seyir ve molanın ardından, yağmur hazırlığında ki bulutlar eşliğinde inişe devam ediyoruz. Bu noktadan sonra neredeyse tamamen inişle devam etmektedir. Yumaklar Köyünde tekrar asfalt yol başlamakta ve Töngüçlü Köyünde Gebiz yoluna birleşmektedir. Ancak yağmura yakalanmamak adına, Töngüçlü'den bir kaç kilometre öncesinde sağa orman yoluna saparak kestirmeden Gebiz'e ulaşıyoruz. Araç başına vardığımızda çiseleyen yağmura yakalanmadan ve ıslanmadan turumuzu tamamlama şansına sahip oluyoruz. Araç ile dönüşe geçtiğimizde ise Antalya anayoluna ulaşana kadar yağmur yağmaya devam ediyor. 
Her anıyla, manzaralarıyla, doğasıyla ve rotasıyla muhteşem bir parkuru daha geride bırakıyoruz. Bu rota farklı şekillerde ekleme ve çıkartmalar yapılarak her türlü faaliyetler için değerlendirilebilir bir parkurdur.  
















Zorluk Derecesi :Toplamda 62 km. olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 680 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 1490 metre civarındadır. 
Hangi mevsimde yapılır:  Yağışlı havalar ve sıcak yaz günleri haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ ve Şehir bisikleti için uygundur. 
Yol Yapısı :% 80 asfalt, %20 stabilize  parkurdur. 
Başlangıç Noktası : Gebiz Bölgesi.
Bitiş Noktası :Gebiz Bölgesi.
Su Kaynakları : Rota boyunca belirli aralıklarla su kaynakları ve çeşmeler mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Gebiz içerisinde zaruri ihtiyaçların karşılanabileceği bakkal/market/restourantlar mevcuttur.     
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!



Google Maps Harita Görüntüsü


Powered by Wikiloc

GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder