İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

6 Ocak 2018 Cumartesi

ANT - 091 HİSARÇANDIR - HAVUTÖNÜ - YARBAŞÇANDIR

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Soğuk kış günlerinin başladığı şu günlerde malesef evden çıkmak biraz cesaret ve gayret istiyor. Hele ki dağlara doğru yükseldikçe karın görüntüsüyle bile insanın içi üşürken sıcacık yataktan kalkıp yollara düşmek, galiba biraz özveri gerektiriyor. Lakin her şey yataktan dışarıya atılan ilk adımla başlıyor. Dağlara gözleri dikerken yudumlanan çay ile birlikte, insanın kanı da ısınmaya başlıyor.  Pedal dönmeye başladıktan sonrasını konuşmaya bile gerek yok zaten. Yüzümüze vurdukça özgürlüğümüzü haykıran rüzgar, burnumuzu sızlatırken ruhumuzu ısıtmakta ve bizi doğanın kucağına hızla çekmektedir. Beydağlarının rampaları başladıktan sonra ise, kuşlar kadar özgür, çocuklar kadar şen oluruz. Biraz yükselip dönüp şehre bakınca, bir kez daha doğaya kaçmanın huzuruyla yol almaya devam ederiz. Gedeller, Çınar, Hisarçandır, Palamut derken bir çırpıda zirvelere ulaşırız. 

HAVUTÖNÜ

Havutönü: Yerel halk arasında deve semerinin ön tarafında ki hörgüce denirmiş. Daha önce de bir kaç kez duymuştum bu ismi ve hep merak etmiştim, anlama geldiğini hem de neresi olduğunu. Köy meydanında denk geldiğim ihtiyar heyetinden öğreniyordum kelime anlamını. Lakin neden Havutönü dendiği konusunda kimsenin bir fikri yoktu.
Bu rotanın 35. kilometresinden sağa dönerek 2-3 kilometre sonra ulaşılmaktadır. Meyve ağaçları arasında bir kaç yerleşim yerinin olduğu ancak yaşayan çok az insanın olduğu küçük bir mahalle.
Yol aşağıda ki dereye kadar inişle devam ediyor. Sonrasında dereye paralel olarak çınar ağaçları arasında bir süre ilerliyor. Tekrar hafif tırmanışla Kırtepe mahallesine devam ediyor. Yolun bundan sonra ki Yarbaşçandır köyüne kadar olan bölümünün toprak yol olarak devam edeceğini bekliyordum. Ancak rotanın tamamı asfaltlanmıştı. Asfalt olmasına rağmen doğası ve manzarası muhteşemdi. Yıllardır bu çevreden hep gelip geçerdim. Pek çok rotamız sürekli ana yoldan devam etmişti. Öylesine bir günde antrenman olsun diye çıktığım bir turda, bu rotayı yapmak varmış. Biraz geçikmeli çıkmış olmama rağmen iyi ki de gelmişim dediğim ve huzur bulduğum güzel bir rota oldu.
Gerek treking ve gerekse bisikletle her zaman yapılabilecek bir parkur. Treking için özel araçla ulaşım haricinde, Üçoluk dolmuşlarından yol ayrımında inerek, akşam Yarbaşçandır dolmuşları ile dönüş yapılabilir. Her mevsimin kendine göre güzelliğinin olduğu bir parkurdur.

Geçmiş yıllara nazaran pek çok su kaynağının kuruduğu görülmektedir. Bu mevsimde (Kış) aldığım 1,5 litre su yeterli gelmiştir. Ancak yaz aylarında su sıkıntısı olabileceği göz önüne alınarak herkesin kendine yetecek kadar su alması gerektiğine dikkat edilmelidir. Her geçen gün doğada ki su kaynakları taşınarak yok edilmektedir.















Zorluk Derecesi :Toplamda 88km. ve bol tırmanışları olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1160 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 2000 metre civarındadır. 
Hangi mevsimde yapılır:  Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi :Her türlü bisiklet için uygundur. 
Yol Yapısı :Tamamı asfalt  parkurdur. 
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı
Su Kaynakları : Rota boyunca yerleşim yerlerinde ve bir kaç noktada su kaynakları ve çeşmeler mevcuttur. Ancak tedbirli olmakta fayda vardır.
Alış-Veriş Alanları : Antalya dışında herhangi bir alışveriş imkanı olan bir yer görülmemiştir.     
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!




Google Maps Harita Görüntüsü



Powered by Wikiloc
GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder