İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

10 Nisan 2013 Çarşamba

Ant-011 GÖKDERE-02

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Antalya Falez Kavşağından başlayarak, Konyaaltı Sahil şeridini takip edip, Kemer yolu üzerinden, Sarısu mevkiinde, Tünektepe-Gökdere yoluna dönülerek devam eden ve Gökdere Mevkiini boydan boya geçen bir parkurdur. Her mevsim için her amaca uygun rotalardan bir tanesidir. İlkbahar mevsiminde, portakal çiçeği kokusu ile baş döndüren nefis bir ortamı vardır. Yakın zamana kadar, Sarısı ile Kabaca Mahallesi arasında ki stabilize yol yapısı, artık tamamen asfaltlanmış durumdadır. Harita da işaretlenmiş olan Gökdere Suyu, parkuru daha özel bir duruma sokmaktadır. Büyük bir kısmı pınar şeklinde doğmaktadır. Oluşturduğu küçük havuzda biriken buz gibi bir suya sahiptir. Yaz aylarında serinlemek için bulunmaz bir ortamdır. Parkurun bundan sonra ki devamında, Pınargözü mevkiinde kısa bir mola ile Antalya manzarasını izlemek mümkündür. Yol kenarındaki doğal su kaynağı yanından Sivridağ istikametine devam eden patika yol, Bahçealtı olarak bilinen, Sivridağ kaya tırmanış alanına gitmektedir. Bazı dernek ve sosyal gruplar tarafından bu bölgede geleneksel kaya tırmanışlar yapılmaktadır. Rotanın devamında, Kabaca mevkiinde, Altınyaka yoluna ulaşılarak Antalya yönüne dönüşle devam etmektedir. Kabaca Mahallesinde Bakkal, Kahvaltılık ve Gözleme servisleri bulunan işletmeler mevcuttur. Parkurun bundan sonraki bölümü Boğaçay Caddesine kadar inişle devam ederek Antalya da son bulmaktadır. Parkur isteğe göre tersten yapmak için de uygundur. Tersten yapıldığında daha uzun bir tırmanış içermektedir.
 İlk rotaya ait GPS kayıtları ve verileri aşağıda mevcut olup, yenilenen rotanın(tersten) GPS kayıtlarına buradan ulaşabilirsiniz. 
Bu rota Gökdere-01 rotası ile çok yakındır. Gökdere-01 rotasından biraz daha uzun, Gökdere Suyu kenarından ve Pinargözü mevkiinden geçen bir parkurdur. Bisiklete ilk başladığımız zamanlarda 1 günümüzü alan bir rota idi. Performansınıza bağlı olarak 1 günde de, 2 saatte de  tamamlayabileceğiniz bir parkurdur.












Zorluk Derecesi :Bisiklet binmeye yeni başlayanlar, günün yorgunluğunu bisiklet binmekle atmak isteyenler yada sabahın erken saatlerinde ve akşam iş çıkış saatlerinde antrenman yapmak isteyenler için KOLAY bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1190 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ Bisikleti, Dişli lastikle birlikte Yol Bisikleti.
Yol Yapısı :Tamamı asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Belirli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Şehir merkezine yakın bir rotadır.. 
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!



Yükseklik Profili


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...


Yükseklik Profili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder