İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

21 Ocak 2014 Salı

ANT-047 HİSARÇANDIR-FİLLARA-YARBAŞÇANDIR

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!







Bu turumuzda da yine Antalya'nın batısında bulunan Hisarçandır Köyü sınırları içerisinde bulunan Orman ve Dağ parkurlarından bir tanesini yapmak üzere erken saatlerde yola koyuluyoruz. Günün ilk ışıklarıyla Beach Park Varyantından hareket ediyoruz. Liman mahallesinden Altınyaka Yoluna saparak parkurun tırmanış bölümüne başlıyoruz. Yükselmeye başladıkça solumuzda liman ve devamında ki Tünektepe manzarası ile  devam ederek Sivridağ'ı karşımıza alarak tırmanışa devam ediyoruz. Ant-012 rotası ile yol ayrımına geldiğimizde Hacısekiler Köyü sağımızda kalmakta ve solumuzda bulunan Sivridağ'ın keskin virajlı tırmanış bölümlerine başlamaktayız. Sivridağ kaya tırmanışı sporu için önemli bir konuma sahip olup, Pınargözü mevkiinden gidilen ve Bahçealtı  olarak bilinen kamp alanında "Sinema Perdesi" adıyla anılan kaya tırmanışı alanına sahiptir. 
Hisarçandır Köyüne kadar tırmanışımız devam ettikten sonra, Hisarçandır Köyü tabelasının bulunduğu noktadan sağa orman yoluna saparak Çandır mevkiine doğru ilerliyoruz.  Ant-019 Rotası ile aynı güzergahta geldiğimiz Çınar Mevkiinde yollarımızı ayırıyor ve sola saparak Fillara Mevkiine doğru ilerliyoruz. Sağ tarafımızda ki Feslikan Yaylası ve Bereket Dağı manzarası eşliğinde orman yollarında ilerlemeye devam ediyoruz. Fillara mevkiinde bir kaç yerleşim yeri mevcut olup pek çoğu kapalı ve kalan kişiler yoktur. Devamında çok güzel orman parkurları arasında ilerleyerek dere yatağına iniyoruz. MEvsim yağışlarının az olduğu şu günlerde çok az suyu olan dere yatağından zorlanmadan geçebiliyoruz. Ancak bu noktaya yapılacak turlarda mevsim yağışları ve derede ki su durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Dere yatağını gözlemlediğimiz kadarıyla su seviyesinin geçişi engelleyecek seviyelere kadar yükselebildiğini görüyoruz. Dereyatağının karşısına geçen yol üzerinden Yarbaşçandır Köyüne doğru ilerliyoruz ve Söğütcuması Köyü yönünden gelen asfalt yola çıkıyoruz. Asfalt yolda inişle devam ederek Muhtarın yeri, Hacisekiler Köyü ve Çakırlar Mahallaesini geçerek Antalya'ya ulaşıyor ve rotamızı Falez Kavşağında tamamlıyoruz.


Beach Park Varyant



Liman Mahallesi Altınyaka Yol ayrımı










Hisarçandır Köyü






Bisiklet Rotaları



Çandır Mevkii



Fillara Mevkii















































Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 82 km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :958 m.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :% 80 Asfalt, % 20 Stabilize parkurdur. 
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Yol boyunca yerleşim yerleri mevcuttur, ancak stabilize parkur içerisinde dikkatli olmakta fayda vardır.. 
Alış-Veriş Alanları : Yol boyunca yerleşim yerleri mevcuttur, ancak stabilize parkur içerisinde dikkatli olmakta fayda vardır.
Konaklama : Herhangi bir  kamp alanı yoktur, ancak uygun yerlerde kamp atılabilir.   
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!



Google Maps Harita Görüntüsü
 

GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder