İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

10 Haziran 2014 Salı

ANT - 059 OVACIK - YAYLA KUZDERE - KESME BOĞAZI

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!




Tahtalı Dağının yamaçlarında bir parkur daha yapmak üzere yine güneşin ilk ışıklarıyla yola düşüyoruz. ANT - 004 rotamızın başlangıç bölümüyle beraber Ovacık Köyünden Çukuryayla istikametine doğru devam ediyoruz. Karşımıza aldığımız Tahtalı Dağı manzarası ile bir müddet devam ettikten sonra, geçmiş yıllarda çıkan orman yangını sonucunda kesilen ağaçlardan geriye kalan boş alana geliyoruz. Bu alanın ortasından geçen orman yolundan sola dönerek Yayla Kuzdere Köyüne doğru inişe geçiyoruz. Bu alan oldukça bozuk ve hafif sert inişle devam etmektedir. Yangın bölgesi geçildiğinde çam ağaçları arasında doğanın ve manzaranın keyfi ile devam ediyoruz. Kısa bir süre asfalt yola çıkarak ilerlediğimizde, sol tarafta ağaçlar arasında "Cin İsmail Piknik Alanı" tabelasının olduğu noktaya geliyoruz. Burada su ihtiyacımız temin edilebilmektedir. Sonra ilerleyerek devam ediyoruz ve Kuzdere Yürüyüş yolu Tabelasının olduğu noktadan tekrar orman yoluna sağa sapıyoruz. Dere yatağına kadar iniş ile devam etmektedir. Bu parkur hem yürüyüş grupları hemde turizmcilerin arazi aracı turlarında kullanılmaktadır. Turizm sezonunda oldukça yoğun olarak kullanılan bu parkuru fırsat bilen bir vatandaşımız dere yatağı noktasında çay ve su satışı yapmaktadır. Bura da kısa bir mola verilebilmektedir. Dere geçişinden sonra 100-150 metre rakım farkı ile tırmandıktan sonra iniş ile Kesme Boğazına kadar devam ediyoruz. Kesme Boğazında eski Taşköprü halen sapasağlam ayakta kalabilmiştir. Yine aynı noktada Restaurant ve küçük çaplı doğal havuz bulunmaktadır. Bir kaç kilometre sonrasında ise Kemer ilçesine ulaşılarak arazi parkuru tamamlanmaktadır. Kısa bir şehir turundan sonra kullanmak zorunda kaldığımız Kemer-Antalya ana karayolu üzerinden Antalya'ya dönüyoruz. 



















Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 38 km. olan, KOLAY bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1275 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%90 stabilize, %10 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Üçoluk Köyü.
Bitiş Noktası :Kemer İlçesi.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Parkur üzerinde herhangi bir alışveriş imkanı yoktur.   
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder