İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

27 Ocak 2017 Cuma

ANT-085 GEBİZ-ÇETİNCE-ETLER-YANKÖY

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


GEBİZ - ÇETİNCE - ETLER - YANKÖY

Bir önce ki rotamızda olduğu gibi yine rota ve parkur ve doğa güzellikleri ile zengin Serik ilçemize bağlı Gebiz Bölgesine gidiyoruz. Önceki rotamızda Çetince mevkiinden sonra Demirciler yoluna çıktıktan sonra, sağa Yumaklar Köyüne doğru dönerek devam etmiştik. Bu rotamızda ise, Demirciler yoluna çıktıktan sonra Etler Köyüne doğru devam ederek rotayı biraz uzatıyor ve yaklaşık 90 kilometrelik bir parkuru tamamlıyoruz.

Bu bölgede ki bisiklet rotaları için, Gebiz merkez alınarak yine rota sonunda Gebiz beldesine dönmek en uygun rota planlamasıdır. Gerek ring rotaları gerekse, aynı rota üzerinden dönüşlerde en uygun merkezi yerleşim noktasıdır. Gps izlerinde görüldüğü gibi, bir önceki rotaya göre farklı bir yol ile başlayarak devam etmek istedik, ancak geçtiğimiz hafta yağan yoğun yağmurlarla dere yatağında ki köprü artık yerinde yoktu. Büyük bir bölümü sel sularına kapılarak gitmişti. Su debisinin yüksek ve havanında soğuk olması sebebi ile geri dönerek bahçe aralarından tekrar asfalta çıkarak devam ediyoruz. 

ÇETİNCE DE ALABALIK MOLASI

Durali Abinin (Topal'ın Yeri) nefis alabalık ve salatası ile öğle yemeğimizi, çınar ve çam ağaçları arasında ki doğa harikası Çetince mevkiinde ki bu yerde veriyoruz. Bu bölgeye yolu düşen herkese tavsiye ederiz. Hayatımda yediğim en lezzetli Alabalık ve salata idi. Hem fiyatı(Pişmiş Alabalık ve salata 10 TL) hem lezzeti ile nefis bir tat. Buradan devam ederek Demirciler yolu asfaltına çıkarak Etler Köyüne doğru devam ediyoruz. Etler Köyünden sonra belirli aralıklarla inişli ve tatlı rampalarla devam ediyoruz parkura. Gökçepınar'dan sonra kısa ama tatlı sert rampadan sonra Pınarcık Köyüne kadar Yaklaşık 10 kilometrelik sert bir iniş bulunmaktadır. Yol dar ve zaman zaman çakıl taşları bulunmaktadır. 
Parkurun neredeyse tamamı iri taşlı ve dişli asfalt yapısındadır. Yol-Yarış bisikleti için çok uygun olmayabilir. Gerek titreşim ve gerekse zaman zaman asfaltın bozuk yüzeyi ile kol-bilek ağrıları oluşabilir ve bisiklet zarar görebilir. 
Pınarcık Köyünden sonra, Yanköy ve Tekke Köy üzerinden Gebiz yoluna çıkıyoruz. Önümüzde ki düz yolda zaman zaman sıra değiştirip, rüzgar ile dans ederek turumuzu tamamlıyoruz. 

NELER YAPILABİLİR
Gebiz Beldesinden sonra tamamen doğanın içine ormanlık bölgeye giriş yapılmaktadır. Gerek bu rota üzerinde, gerekse farklı noktalarda değişik rotalar üreterek, offroad, yürüyüş ve bisiklet turu gibi faaliyetler yapılabilir. Ayrıca Bölgede 2505 metre yükseklikte ki Bozburun Dağı da bulunmaktadır. Bozburun Dağı'na yazın zirve yürüyüşleri yapılırken, kış aylarında da kış dağcılığı yapılabilmektedir.
Çetince bölgesinden sonra Demirciler yoluna çıkıldığında, sola devam edildiğinde ise önce Yeşilvadi Köyüne, devamında ise Köprülü Kanyon Bölgesine ulaşılabilmektedir. Yeşilvadi Köyü çevresinde de yürüyüş ve bisiklet parkurları üretebilmek mümkündür. Daha önce ki 53. Bisiklet rotamızda, bisikletlerimizle geçtiğimiz parkur oldukça keyifli bir yürüyüş rotası olarak değerlendirilebilir.
Yine Etler Köyü yakınında ki Karapınar Şelalesine yürüyüşler yapmak mümkündür.


























Zorluk Derecesi :Toplamda 89 km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 811 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 1725metre civarındadır. 
Hangi mevsimde yapılır:  Yağışlı havalar ve sıcak yaz günleri haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ ve Şehir bisikleti için uygundur. Parkur tamamen asfalt olmakla birlikte bazı bölümler mıcırlıdır, dolayısıyla yol bisikletleri için tehlikeli olabilmektedir.
Yol Yapısı :Tamamı asfalt parkurdur.  
Başlangıç Noktası : Gebiz Bölgesi.
Bitiş Noktası :Gebiz Bölgesi.
Su Kaynakları : Rota boyunca belirli aralıklarla su kaynakları ve çeşmeler mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Gebiz içerisinde zaruri ihtiyaçların karşılanabileceği bakkal/market/restourantlar mevcuttur. Çetince bölgesinde Alabalık Restourantları bulunmaktadır.   
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!




Google Maps Harita Görüntüsü


Powered by Wikiloc


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder